Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

APOTEKA - prostor za suvremenu umjetnost

 

 

 

 

 

Apoteka je prostor za suvremenu umjetnost otvoren u staroj gradskoj jezgri Vodnjana, u prostoru napuštene apoteke.

Koncipirana kao project room mjesto je realizacije programa različitog formata, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse, nizom privremenih sadržaja promjenjiva karaktera, mjesto susreta i razgovora, otvoreni poligon umjetničkog, kustoskog, programskog istraživanja.

Program apoteke usmjeren je istraživanju, promoviranju, razumijevanju i prezentaciji suvremenih umjetničkih praksi kao “generator” novih sadržaja, formiran kao mozaik različitih prezentacijskih formata, a predstavlja dugoročan fleksibilan koncept kao okvir programa strukturiranog kao “omnibus”.
Apoteka se ubrzo formirala kao jedno od najznačajniih mjesta za suvremenu umjetnost u Istri, okupljajući novu generaciju mlađe angažirane i aktivne publike s područja južne Istre – studente, doktorande, umjetnike… (Vodnjan, Fažana, Rovinj, Pula, Savičenta…) koja je Apoteku prepoznala kao mjesto susreta, suradnje i podrške.

Na taj način Apoteka širi svoj utjecaj stvarajući platformu novih mladih glasova i budućih suradnika, ne samo posjetitelja.

Program Apoteke-prostora za suvremenu umjetnost realiziraju Branka Benčić (kustosica)Matija Debeljuh (vizualni umjetnik), kao Umjetnička organizacija Apoteka.

www.apotekapsu.hr