Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Osnovna škola Vodnjan – Scuola elementare Dignano

 

 O nama

O prvoj školi ne posjedujemo dokumentirane podatke, ali prema predaji najstarijih mještana, sedamdesetih godina XIX. stoljeća, škola se nalazila u župnom dvoru. Nastava se provodila na talijanskom jeziku, a školu je pohađalo oko 200 učenika.

Nakon II. svjetskog rata nastava se odvijala u staroj austrijskoj vojarni. Prvo hrvatsko odjeljenje u školi otvoreno je u školskoj godini 1946/47. te se nastava od tada održava na hrvatskom i na talijanskom jeziku.

Nova zgrada škole je namjenski izgrađena samodoprinosom građana 1983. godine a obuhvaća: specijalizirane učionice za predmetnu nastavu, učionice za razrednu nastavu i produženi boravak, dvoranu za TZK, informatičke učionice, kabinete za profesore, zbornicu, upravne prostore, višenamjenski prostor, knjižnicu i blagavaonicu. Školu okružuje ugodan i prostran školski okoliš: komunikacijski prostori, zelene površine, sportski tereni i maslinik.

 

Nastava se održava u dvije smjene u 24 razredna odjela i 3 produžena boravka.

U školi radi ukupno 45 učitelja, ravnateljica, pedagog, 2 knjižničara, te 10 ostalih djelatnika. Uz redovnu nastavu učenici pohađaju i izbornu nastavu rimokatoličkog i islamskog vjeronauka, talijanskog jezika i informatike i razne izvannastavne aktivnosti.

U školi djeluju: ŠKUD, školska zadruga Ulika  i školski učenički klub Bumbi.

Školsko kulturno umjetničko društvo objedinjava čitav niz aktivnosti i grupa: pjevačke zborove, soliste, folklor, te kreativne grupe, čakavce, etnografsku, slikarsku i batik grupu.

Sve grupe svojim radom obogaćuju i oplemenjuju svakodnevni školski život i redovito sudjeluju u prigodnim svečanostima škole i mjesta, raznim natjecanjima i smotrama sa kojim im, iz postignute rezultate, trajno ostaje zadovoljstvo i iskustvo sudjelovanja i druženja.

  Info

Adresa: Žuka 35, 52 215 Vodnjan                                      
Tajništvo: tel. / fax 511 327
http://os-vodnjan.skole.hr/