Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Istravirgin

„Dani mladog maslinovog ulja“ je enološko gastronomska manifestacija sa tradicijom održavanja od 2004. godine. Iz godine u godinu manifestacija postaje sve bogatija sadržajima, brojem izlagača i posjetitelja kao i popratnim događanjima za vrijeme njenog trajanja. Prepoznajući vrijednosti i važnost očuvanja maslinovog ulja kao autohtonog brenda, Grad Vodnjan-Dignano svake godine postiže odlične rezultate u posjećenosti manifestacije te svi poslovni partneri nalaze interes da svake godine budu ponovno dio ovog projekta. Za vrijeme trajanja manifestacije Vodnjan posjeti više od 20.000 ljubitelja bogate ponude iz programa manifestacije, vodnjanskih priča i gastronomada.

U ukupno tri dana popraćena bogatim programom posjetitelji mogu sudjelovati u raznovrsnom i maštovito osmišljenom repertoaru manifestacije; degustirati enološku i gastronomsku ponudu, promatrati vrhunske chefove kako svoje umijeće prezentiraju u sklopu „Gastro cooking show-a“, sudjelovati u radionicama edukativnog karaktera na temu maslinarstva, turističkim obilascima maslinika, uljara i degustacijskih dvorana, opustiti se uz zabavni program, maštovite modne kreacije u sklopu organiziranih modnih revija domaćih dizajnera i mnoštvo drugih popratnih aktivnosti, poput vožnje turističkim vlakićem u sklopu OIL & ART TOUR-a gdje posjetitelji imaju priliku razgledati važna kulturna mjesta Vodnjana uz stručno vodstvo turističkog vodiča, te posjetiti otvorene galerije i kušaone vina i ulja.

„Dani mladog maslinovog ulja“ pružaju najbolje od okusa i mirisa Istre, a posjetitelji mogu uživati u tradicionalnim istarskim delikatesama, poput pršuta i sira, maslinovog ulja, vina renomiranih istarskih vinara, domaćih istarskih kolača, vrhunskoj kuhinji zastupljenoj jelima na bazi boškarina, divljači i ribe, spravljenim koristeći sve inovacije na području suvremenog kulinarstva. Ljubitelji slastica mogu se prepustiti čaroliji okusa čokolade koja je svoje mjesto pronašla u pralinama i sladoledu, spojena sa tradicionalnim istarskim proizvodima – tartufima, medenicom i maslinovim uljem.

Cilj manifestacije „Dani mladog maslinovog ulja“ je prvenstveno promocija mladog maslinovog ulja sa područja Vodnjanštine, eno gastronomske ponude Grada Vodnjana-Dignano, a zatim i promocija samih izlagača poljoprivrednih proizvoda iz regije i inozemstva. Ovom manifestacijom doprinosi se kreiranju „brenda“ Vodnjana kao grada maslinovog ulja.

Više informacija o samoj manifestaciji, kako za posjetitelje tako i za izlagače, možete pronaći na službenoj web stranici www.dmmu.info