Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

O gradskim manifestacijama

Društvenim programom i Proračunom Grada Vodnjana-Dignano osiguravaju se sredstva za provedbu programa javnih potreba u društvenim djelatnostima vezanih uz kulturu i znanost, tehničku kulturu, šport i rekreaciju, predškolski i školski odgoj te potrebe neprofitnih organizacija i udruga. 

Jedan od najboljih načina za upoznavanje vodnjanštine je kroz mnogobrojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine, a čiju provedbu koordinira Upravni odjel za društvene djelatnosti i opću upravu Grada.

Bogat program „Vodnjanskog ljeta“ kao epicentra zbivanja na području Grada, koji uključuje tradicionalne, kulturne, sportske, tematske, gastro i ostale manifestacije, te ostala događanja i manifestacije tijekom godine, nude ponešto za svakoga.

Grad je naročito ponosan na bogatu kulturnu dimenziju koja je prisutna u njegovim umjetničkim galerijama i izložbenim prostorima, poput „Apoteke-prostora za suvremenu umjetnost“, galerije „El magazein“ te palače „Betica“.

Kulturno povijesna te sakralna baština Grada sačuvana je u mnogobrojnim crkvama vodnjanštine, naročito onoj Sv. Blaža na Župnom  trgu u Vodnjanu, a dašak starih vremena prisutan je u mnogobrojnim kažunima koji su postali svojevrstan „brend“ vodnjanštine. Vodnjanski kažuni najposjećeniji su tijekom manifestacije „Moj kažun – La mia casita“ koja se kontinuirano održava od 2008. godine u mjesecu svibnju.

Dio programa „Vodnjansko ljeto“ koji krasi trgove Vodnjana, Galižane, Peroja i Barbarige tijekom vrućih ljetnih mjeseci su Vatre Sv. Ivana, događaj koji označava otvorenje Vodnjanskog ljeta i početak vrhunca kulturnih zbivanja na vodnjanštini, zatim Festival sporta, Ex tempore slikarstva, Plesna revija Istarske županije, Dani stvaralaštva, bikerski susreti, B-urban, Dan Grada, Polenta cup, Bumbarska fešta, Međunarodni festival folklora „Leron“, Galižanska noć, Fešta od puži, odbojkaški turnir „Martulina cup“, Perojska večer, večeri vodnjanske tradicije, brojni koncerti, izložbe i ostalo.

Vodnjan je nadaleko poznat po organizaciji nekoliko manifestacija posvećenih promociji i valorizaciji poljoprivrednih proizvoda, naročito vina i maslinovog ulja. Jedna od najstarijih i najcjenjenijih manifestacija u Istri je „Smotra maslinovog ulja“. Započela je kao smotra maslinara južne Istre, a vremenom se afirmirala kao okupljalište proizvođača maslinovog ulja čitave Istarske županije, dok prvo mjesto na top ljestvici gastro užitaka sljubljenih sa maslinovim uljem pripada tradicionalnoj manifestaciji „Dani mladog maslinovog ulja“ koja se prvi put održala u Vodnjanu 2004. godine.

Grad Vodnjan-Dignano veliki je ljubitelj sporta te potiče svoje stanovništvo na aktivno uključivanje u sport i zdrav život. Nastoji svojim stanovnicima osigurati uvjete za bavljenje sportom, posebno djeci i mladeži, a s obzirom da će se u 2015. godini od 07.-13. rujna po prvi puta održati Europski tjedan sporta, s ciljem promidžbe sporta i tjelesne aktivnosti u Europskoj uniji, Grad Vodnjan-Dignano također u tom periodu održava svoj Festival sporta.

Grad Vodnjan-Dignano prijatelj je onih najmlađih kojima nastoji uveseliti svakodnevicu raznim programima poput maskenbala i dječjeg tjedna koji se odvija u mjesecu listopadu a popraćen je bogatim programom koji uključuje biciklijadu, plesne radionice, kazališne predstave, izložbe dječjih radova i mnoštvo drugih aktivnosti.