Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN

 

Udruga za informiranje građana – VODNJANSKI ĐIR u suradnji sa Gradom Vodnjanom i Inom, kroz njen program "Zeleni pojas" i ove godine, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, organizirati će Plogging utrku pod nazivom DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN.

Kako je prošle godine zbog situacije s pandemijom utrka odgođena, biti će ovo druga takva utrka u Vodnjanu, dok su u Peroju na plaži Martulina u organizaciji inicijative EnjoyPeroj u periodu prije pandemije održane četiri takve utrke, te prošle godine dvije.

Plogging je skandinavski trend, ustvari  trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš. Uz veliku (i očiglednu) korist za okoliš, praksa plogginga nudi i određene vrijedne prednosti za trkače. Primjerice, u obliku čučnjeva te sličnih vježbi koje se izvode pri samom sakupljanju smeća i koje kao takve omogućavaju povećanu potrošnju kalorija.

Utrka će se održati, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, 05. lipnja 2021. sa početkom u 10:00 sati, a start i cilj biti će na Narodnom trgu u Vodnjanu. Broj sudionika je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama. Svi natjecatelji dobiti će kartu sa ucrtanim kontrolnim točkama, rukavice i vreće za smeće. Trasa će voditi kroz šire središte grada, a smjer kretanja gradom odabiru natjecatelji sami s tim da moraju proći minimalno dvije kontrolne točke. U fokusu je sitniji odbačeni otpad. Cilj je u sat vremena prikupiti što više smeća. Prijave za utrku mogu se izvršiti na web stranici http://www.zelenipojas.pula.run/ ili na dan utrke na Narodnom trgu od 9:00 sati. Nema kotizacije. Ukoliko epidemiološka situacija ili vremenske neprilike ne dopuste održavanje utrke, zakazati će se novi datum održavanja o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Pozivamo sve trkače, ekološki osviještene osobe, ljubitelje zdravog načina života da nam se pridruže uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Za one najbolje predviđene su i bogate nagrade naših brojnih sponzora, a svim sudionicima FRESH CUCINA osigurati će laganu i zdravu okrijepu nakon utrke. Utrka će biti organizirana pod budnim okom ekipe ISTRun_ a  specijalista u organizaciji trkačkih natjecanja.

https://www.vodnjanski.info/dignano-run-sporkica-van-plogging-utrka/