Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Ekološka akcija čišćenja okoliša u subotu, 19.03.2022.

U subotu, 19. ožujka 2022.g., predsjednik Gradske Organizacije HDZ-a Grada Vodnjana Goran Kovačić i članovi, u suradnji sa eko aktivistima Vodnjanštine – eco attivisti del Dignanese, komunalnim poduzećem Contrada i Gradom Vodnjan-Dignano, provesti će ekološku akciju čišćenja okoliša na teritoriju Grada Vodnjana.

Na kritičnim mjestima gdje se otpad kontinuirano nepropisno odlaže i baca, na inicijativu GO HDZ-a i uz podršku gradonačelnika Edija Pastrovicchija, isti dan postaviti će se nadzorne kamere za kontinuirani nadzor, tako da će komunalni redari već za vrijeme trajanja nepropisnog odlaganja otpada u okoliš izlaziti na teren.

Ovo je jedanaesta eko akcija koju eko aktivisti Vodnjanštine, a ovu na inicijativu GO HDZ-a Grada Vodnjana, organiziraju na području Grada Vodnjan - Dignano.

Okupljanje svih zainteresiranih predviđeno je ispred benzinske postaje Petrol u Vodnjanu, u 8:30. Vaš dolazak možete potvrditi na: ekoaktivisti1@gmail.com

U slučaju kiše, akcija se odgađa za subotu, 26.03.2022.g.

Svim sudionicima biti će osigurane zaštitne rukavice i vreće za skupljanje otpada. Na licu mjesta odvojit ćemo otpad kako bi se smanjili troškovi zbrinjavanja istog. Broj sudionika koji prisustvuju akciji može biti 20 osoba. Ljubazno Vas molimo da sa sobom ponesete i masku.

Molimo građane da poštuju sav naš uloženi trud te da ne uništavaju okoliš neodgovornim postupanjem s otpadom. Odvajajte i pravilno odlažite otpad! Koristite spremnik (jedno pražnjenje = 12 kuna) i odvezite otpad u Reciklažno dvorište Vodnjan. Besplatno je!

Za čišćenje divljih odlagališta troši se ogroman novac iz proračuna koji bi se mogao koristiti u druge svrhe. Osim toga, divlja odlagališta zagađuju prirodu i podzemne vode.

SRAMOTNO JE UNIŠTAVATI OKOLIŠ!

AKO SE SVI ODGOVORNO PONAŠAMO, NAŠ OKOLIŠ ĆE BITI LIJEP, ČIST I ZDRAV!

 

EKO AKTIVISTI VODNJANŠTINE – ECO ATTIVISTI DEL DIGNANESE

 

 

Hvala našim sponzorima:

HDZ - PODRUŽNICA VODNJAN

ZAKLADA ARS ET LABOR

ATINIANUM D.O.O.

ULJARA OIO VIVO