Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Zakup poljoprivrednog zemljišta - obavijest poljoprivrednicima

Poštovani poljoprivrednici,

Obavještavamo Vas da je Grad Vodnjan – Dignano 15. prosinca 2021. godine dostavio Ministarstvu poljoprivrede Odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Vodnjan – Dignano za 141.66 ha koji su dodijeljeni za 66 poljoprivrednika.

Dana 07. veljače 2022. godine zaprimili smo očitovanje Ministarstva poljoprivrede u kojem se ne daje suglasnost na predmetnu Odluku radi drukčijeg mišljenja Ministarstva vezano za dodjelu pojedinih tehnoloških cjelina.

Za većinu čestica koje su bile na natječaju Ministarstvo nije pronašlo nikakve proceduralne propuste te iste mogu, i biti će dodijeljene zakupcima koji su u pojedinim proizvodno tehnološkim cjelinama ocjenjeni kao najpovoljniji ponuditelji. Ne davanje suglasnosti odnosi se samo na  jednu česticu koja je bila podijeljena na više proizvodno tehnoloških cjelina te u vezi iste Ministarstvo nije izdalo suglasnost.

Ubrzali smo maksimalno sve radnje u vezi donošenja Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izboru najpovoljnijih ponuditelja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta te se u petak 11. veljače 2022. sastalo Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Vodnjan-Dignano kako bi uputilo na donošenje Gradskom vijeću novu Odluku. Nova Odluka biti će donesena na prvoj slijedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Želimo Vas umiriti jer to su samo redovne procedure I to nije prvi put da je Ministarstvo poljoprivrede zatražilo Izmjenu I dopunu Odluke o izboru najpovoljnjijih ponuditelja. To su uobičajeni proceduralni postupci  koje moramo proći kako bi se uspješno i pravedno  dodijelilo poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske.