Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

TEČAJ ZA PROIZVOĐAČE EKOLOŠKIH I BIODINAMIČKIH VINA PROJEKTA "WINERA"

Posjetom ekološkim i biodinamičkim vinarijama prošlog je vikenda završen tečaj za proizvođače ekoloških i biodinamičkih vina projekta „WinEra“, na kojem je uz europske partnere radila i Udruga „Agroturist“ iz Vodnjana.

Tečaj se provodio u sklopu Pučkog otvorenog učilišta „Vodnjan-Dignano“ uz podršku mentora Miroslava Latala.

Kroz dva dana stručnog izleta u Istri dvanaest je polaznika s područja Istre, Krka, Zagreba, Ivanić grada i Beograda imalo prilike iz prve ruke saznati o ekološkoj i biodinamičkoj proizvodnji. Vinari koji su ugostili prvu generaciju „WinEra“ polaznika su Clai, Kabola, Šuran i Matijašić. Bila je to jedinstvena prilika da se kroz posjetu njihovih vinograda, podruma i degustaciju njihovih vina, sazna nešto više o samoj ekološkoj i biodinamičkoj proizvodnji vina. Ravnateljica POU-UPA „Vodnjan-Dignano“ Jelena Kancijanić se po završetku druženja zahvalila svim polaznicima, mentoru Miroslavu Latalu te svim vinarima, a polaznicima je podijelila potvrde o pohađanju tečaja, te im zaželjela uspjeh u daljnjem radu.

Tečaj je namijenjen vinarima koji razmišljaju o ekološkoj proizvodnji, ali i studentima, ljubiteljima vina i svim zainteresiranim za ovaj način proizvodnje. Iako je tečaj online dostupan svima besplatno narednih pet godina, vodnjansko Učilište nudi takozvani kombinirani model učenja, gdje polaznici koriste online platformu, ali imaju i podršku trenera za predavanja i dodatna pojašnjena te terensku nastavu. „WinEra“ tečaj se sastoji od 17 nastavnih cjelina sa aktivnostima, literaturom, intervjuima ekoloških vinara, studijama slučaja i završnim testovima. Donosi teme podjeljene u poglavlja, kao što su agrotehnika, rezidba, zaštita, kvaliteta tla i vinifikacija.

Po završenom tečaju polaznici dobivaju i certifikat Sveučilišta u Salamanci (Španjolska), koje je jedno od partnera projekta pri izradi tečaja, a POU-UPA „Vodnjan-Dignano“ izdaje certifikat o sudjelovanju u Hrvatskoj. Više informacija možete dobiti na tel. 052 512-540, mob 091 617 5014, putem e-maila uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com ili na web stranici Učilišta https://www.pou-upa-vodnjan.com.