Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Osigurana financijska podrška roditeljima/skrbnicima djece s prebivalištem na području Grada Vodnjana-Dignano

Draga djeco, učenici, roditelji i skrbnici,

želimo Vam uspješan početak nove pedagoške / školske godine 2023./2024.!
Grad Vodnjan-Dignano je u proračunu za 2023. godinu osigurao značajna sredstva kao podršku roditeljima/skrbnicima djece s prebivalištem na području Grada Vodnjana-Dignano.

Za djecu koja pohađaju predškolske ustanove i ispunjavaju socijalni, prihodovni, posebni ili uvjet udomiteljstva, uz uvjet da su roditelji zaposleni osigurano je 100% financiranje boravka u predškolskim ustanovama.
I dalje Grad Vodnjan-Dignano sufinancira 25% cijene boravka za djecu čiji roditelj prima dječji doplatak, 30% cijene boravka za drugo dijete iste obitelji koji je polaznik redovnog programa u predškolskim ustanovama na području Grada, 30% cijene boravka za djecu invalida domovinskog rata i djecu civilnih invalida domovinskog rata, ako nisu u radnom odnosu.

Za učenike osnovnih škola, osigurano je sufinanciranje troška nabavke radnih bilježnica i ostalog školskog pribora (40,00 EUR za učenike od 1. do 4. razreda, te 70,00 EUR od 5. do 8. razreda). Učenici koji pohađaju osnovnu školu na području Grada Vodnjana-Dignano, Grada Pule- Pola, Grada Rovinja- Rovigno i Općine Fažana ostvarit će svoja prava putem škole. Roditelji/skrbnici učenika izvan navedenog područja molimo da se obrate Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Vodnjana-Dignano, putem telefona na broj 052 535 961 ili putem e-pošte luana.milotic.bulic@vodnjan-dignano.hr.

Od ove školske godine, za učenike osnovnih škola koji ispunjavaju socijalni, prihodovni, posebni ili uvjet udomiteljstva, osigurano je 100% financiranje produženog boravka u školi. Sufinancira se 25% cijene produženog boravka za djecu čiji roditelj prima dječji doplatak, 30% cijene produženog boravka za drugo dijete iste obitelji koji je polaznik produženog boravka, 30% cijene boravka za djecu invalida domovinskog rata i djecu civilnih invalida domovinskog rata, ako nisu u radnom odnosu, 50% cijene produženog boravka za treće i svako slijedeće dijete polaznik produženog boravka te 50% cijene boravka za djecu za koju, na prijedlog školskog odbora, to odobri gradonačelnik Grada.

Grad Vodnjan-Dignano i ove godine nastavlja sufinancirati javni prijevoz učenicima srednjih škola koji koriste linije Pulaprometa, te će isti prilikom kupnje mjesečne karte javnog prijevoza platiti umanjeni iznos karte.
Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje troškova školskog prijevoza, učenici srednjih škola koji putuju svakodnevno na području Grada Labina, Pazina, Poreča-Parenzo, Rovinja-Rovigno i učenici smješteni u učeničkim domovima trebaju podnijeti zahtjev sa prilozima Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Vodnjana-Dignano, Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu putem pisarnica@vodnjan-dignano.hr (Odluka o sufinanciranju troškova školskog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za razdoblje rujan-prosinac 2023. godine (Službene novine br. 14/2023)