Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Na konferenciji za medije najavljen program Vodnjanskog ljeta

Vodnjansko ljeto kreće vatreno i punom parom s bogatim programom!

U četvrtak 23. lipnja tradicionalnim VATRAMA SV. IVANA na Narodnom trgu u Vodnjanu otvaramo još jedno Vodnjansko ljeto. Uz preskakanje vatre najhrabrijih, iste večeri zabavljat ćemo se uz GUSTAFE koji uvijek jamče odličan provod! Program počinje u 21 sat.

Ali već u 19 sati u crkvi sv. Blaža počinje prezentacija velike monografije "SANCTUARIUM ADIGNANI" mons. Marijana Jelenića na kojoj će sudjelovati i o sakralnom bogatstvu Vodnjan govoriti brojni uglednici iz svijeta znanosti, religije i medija.

"Prošle godine smo se zbog korone svim silama borili da osiguramo kulturna i zabavna događanja našim građanima i gostima. Nije bilo lako i hvala svim organizatorima, partnerima i izvođačima, kao i publici koja je znala iskoristiti ljeto unatoč epidemiji. Presretan sam što će ove sezone cijela Vodnjanština disati punijim plućima. Spremni smo i jedva čekamo ugostiti sve naše prijatelje, da se zajedno družimo i veselimo. ", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare uoči početka Vodnjanskog ljeta Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano.

Zadržan je lanjski koncept programa s puno manjih manifestacija u svim krajevima Vodnjanštine, za sve generacije i sve gušte: koncerti raznih glazbenih žanrova, kazališne predstave, revije, sportska zbivanja, projekcije, izložbe... Ljeto će kulminirati tradicionalnim proslavama kao što su PEROJSKA FEŠTA 23. srpnja, 54. BUMBARSKOM FEŠTOM 13. kolovoza i FEŠTOM OD PUŽI u Galižani 15. kolovoza.

"Nešto novo na programu je manifestacija L'ARTE DEI BUMBARI koju ostvarujemo s udrugom Shpigl. To su radionice stvaralaštva, poput keramike i kiparstva, nakon kojih će uslijediti i izložbe u Peroju, Galižani i Vodnjanu ", rekla je zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja.

Standardno se nastavlja i REVIJA DJEČJIH FILMOVA u Peroju, Galižani i Vodjanu te ART-KINO CINEAST u Vodnjanu četvrtkom, ali i TRŽNICA NA PLACI subotom. Turistička zajednica Grada Vodnjan-Dignano i ove godine organizira besplatna vođenja za goste - VISIT VODNJAN.

"Na Vodnjanštini je s 20. lipnja ostvareno 10% više dolazaka nego rekordne 2019. godine, i 6% više noćenja. Među najbrojnijim gostima su Slovenci, Nijemci, Austrijanci, sve češće i domaći, dok su Talijani u padu već desetak godina", izvijestila je direktorica TZ-a Morena Smoljan Makragić.

Već u petak 24. lipnja u Parku kažuna od 21 sat nastupa FRANKO KRAJCAR & INDIVIA.

U subotu, 25. lipnja, u 21 sat na Narodnom trgu u Vodnjanu ide 7. BOŠNJAČKA NOĆ BKUD-a ″Vodnjan″, dok će u nedjelju 26. lipnja na istom mjestu u 20.30 početi 17. PLESNA REVIJA IŽ Društva Naša djeca Vodnjan.

U Peroju na plaži Martulina u subotu 25. lipnja održat će se tradicionalni „MARTULINA CUP“, s početkom u 16 sati.

Galižanci 29. lipnja slave SV. PETRA I PAVLA s prigodnim programom u Zajednici Talijana - Comunità degli Italiani di Gallesano od 20 sati.

Programe Vodnjanskog ljeta pratite na facebook stranici Vodnjan-Dignano: Grad priča - Città da raccontare i webu www.vodnjan.hr.