Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Hit komedija „CASABIANCA“ za Valentinovo u Vodnjanu

 

Ako razmišljate gdje odvesti svoju dragu/dragog za Valentinovo 14.02., onda pravac Vodnjan u Dom mladih na hit komediju Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace „CASABIANCA“. Odličan provod i obilje smijeha na ovoj dvosatnoj zabavi zagarantirani!

Predstava počinje u 19 sati a ulaznice možete kupiti putem sustava eventim po cijeni od 7 €

https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/hit-komedija-casabianca-vodnjan-dom-mladih-602862/event.html?ca=46

Ovaj dobro poznati voditeljski i pjevački dvojac donosi vam komediju na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, upoznali su se u autobusu. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film „Casablanca“ i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak, pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema. Jer, kako kaže Franko: „Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…..“.

Predstava progovara o životnim izazovima u kojima se svi mogu prepoznati.
Đurđa i Franko prisjećaju nas dana kada smo bezbrižno živjeli samoupravljanje, kupovali u Trstu na Ponte Rossu, vozili stojadine na parne i neparne datume i čekali u redu za ulje.
Potom smo dočekali suverenu Hrvatsku, opijeni vlastitom državnošću i ojačani nacionalnim identitetom pratili privatizaciju, rasprodaju i propadanje tvornica, svjedočili krizi morala i licemjerju. A onda je stigla 2020. godina, cijeli je svijet stao, pa su i Đurđa i Franko ostali kod kuće i čekali „novo normalno“.

Premijera predstave bila je u Kastvu, na Kastafskom kulturnom letu, krajem kolovoza 2021. godine, a onda su se krenule nizati izvedbe širom Istre i Kvarnera, potom i po cijeloj Hrvatskoj, a predstava je doživjela i tri izvedbe u New Yorku, te je do kraja 2022. godine Casabianca odigrana 95 puta. Sve izvedbe dosad bile su rasprodane danima prije izvođenja, čak i u pandemijskim uvjetima. Predstava je na Festivalu teatra Omišalj-Čavle osvojila prvu nagradu publike.