Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

DAN ULJA I VINA VODNJAN 2022 / GIORNATA DELL'OLIO E DEL VINO DIGNANO 2022

Poštovani,

pozivamo Vas na tradicionalne Smotre koje objedinjuju 28. Smotru vina južne Istre i 28. Smotru maslinovog ulja, najvažnije događaje u južnoj Istri, i jedne od najstarijih u našoj regiji, a održavaju se u gradu koji je prepoznatljiv diljem svijeta po vrhunskim maslinovim uljima. Smotre okupljaju najbolje proizvođače, ali i potencijalne potrošače koji dolaze kušati najbolja ulja i vina južne Istre, a ističu se kvalitetom organizacije i vlastitim uzorkovanjem Vašeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja i vina.

Dan ulja i vina organiziraju Grad Vodnjan-Dignano i Udruga Agroturist Vodnjan-Dignano. Manifestacija i ove godine nastavlja međunarodni karakter jer je 28. Smotra maslinovog ulja, organizirana u suradnji sa svjetskim panelom za senzoriku O.L.E.A. - Organizzazione Laboratorio Esperti Assaggiatori.

Vodnjanska Smotra maslinovih ulja sudjelovat će i na O.L.E.A.-inom 11. Međunarodnom natjecanju naziva Zlato Mediterana 2022., te će se po treći puta održati i istarsko izdanje međunarodnog natjecanja pod nazivom Zlato Istre 2022. Tako da, ukoliko sudjelujete na vodnjanskoj Smotri maslinovih ulja, Vaš će uzorak ujedno konkurirati i na međunarodnom natjecanju.

Bez obzira na međunarodni karakter sudjelovanja i ocjenjivanja, nastojali smo da troškovi kotizacije ostanu isti. Cijena sudjelovanja ostaje zato 300,00 kuna po uzorku maslinovog ulja za obavljanje fizikalno kemijske i senzorske analize. Uzorke sa etiketom prikuplja ovlaštena komisija udruge Agroturist, a potrebne su 3 boce od 0,5 litara i 2 boce od 0,25 litara (boce donosi komisija). Dostavljamo u privitku i Pravilnik kako biste dobili uvid u uvjete i pravila za natjecanje.

Kako bi manifestacija „Dan ulja i vina“ sadržajem privukla što veći broj posjetioca planiran je program smotre i svečana podjela nagrada koji će se odvijati prema trenutnim mogućnostima propisanih mjera pandemije o kojima ćemo Vas pravovremeno informirati.

Pozivamo zainteresirane proizvođače maslinovog ulja da prijavnicu pošalju do 15. veljače 2022. godine na agroturist.vodnjan@gmail.com ili se prijave telefonski na broj 0992020933.

Za smotru vina potreban je uzorak od 5 boca vina od 0,75 ili 1 litre i kotizacija od 150,00 kn po uzorku. Prijave su do 15. ožujka 2022. godine.

Očekujemo Vaše vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje i vino i unaprijed se zahvaljujemo na suradnji!

 

S poštovanjem,

 

Predsjednica

Ester Geissa Đurić