Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Bogata šahovska nedjelja u Vodnjanu povodom obilježavanja Dana grada

Dom mladih u Vodnjanu proteklu je nedjelju ponovno bio okupiran od strane brojnih šahista i šahistkinja, koji su nastupali na nekom od tri turnira.

Šahovski klub Vodnjan je povodom obilježavanja ovogodišnjeg dana grada organizirao brzopotezne šahovske turnire za mlade do 12 i 16 godina te seniore. Iako su na snazi stroge epidemiološke mjere propisane od strane nacionalnog stožera među kojima i ograničenje broja učesnika na 50, odaziv je bio više nego dobar.

Turniri za mlade do 12 i 16 godina na rasporedu su bili u jutarnjim satima dok su seniori svoj turnir odradili u večernjim satima. Na turniru do 12 godina nastupio je 21 kadet i 2 kadetkinje, dok je na turniru do 16 godina nastupilo 7 kadeta i 2 kadetkinje. Zastupljeni su bili kadeti i kadetkinje iz ukupno 11 hrvatskih klubova, od Osijeka, Čakovca, Sesveta, Samobora, Duge Rese, Crikvenice i Rijeke pa do Poreča, Rovinja, Pule i Vodnjana.

Oba turnira su odigrana u 9 kola s tim da je na turniru do 12 godina igran švicarac, a na turniru do 16 godina kružni sustav s tempom igre od 5 minuta plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez.

Zvan Sošić (Šk Batana) slavio je na turniru do 12 godina  sa fenomenalnim rezultatom od 9/9! Drugo mjesto sa 7½ bodova zauzeo je Ivano Ivančić (Šk Crikvenica), a treće sa 7 bodova Fran Sarač (Šk Čakovec). Dalje slijede: Neo Gašprotić (Šk Pula), Matej Salković (Šk Vladimir Gortan) i Ermin Mešić (Šk Vladimir Gortan) 5½, Erik Manigrasso Jakin (HŠS), Mihael Katić (Šk Sesvete Agroproteinka, Zagreb) i Juraj Kvaternik (ŠK Vodnjan) 5 bodova itd.

Ukupni pobjednici su nagrađeni peharom, medaljama, diplomama i slatkim poklonima. Medaljama, diplomama i slatkim poklonima nagrađene su najbolje kadetkinje Marta Franc (Šk Samobor) i Paula Milovac (Šk Vodnjan), a medaljama, diplomama i čokoladama najuspješniji po kategorijama (U7 Mark Pujas, U8 Mihael Katić, U9 Vid Sošić, U10 Mauro Šolin i U11 Neo Gašprotić). Najmlađi kadet Mark Pujas i najmlađa kadetkinja Marta Franc nagrađeni su diplomama i medaljama. Na turniru do 16 godina slavio je devetogodišnji Erik Golubović (Šk Rijeka), koji se odvažio odigrati turnir u starijoj skupini i napravio 100% rezultat!

Erik je ovogodišnji kadetski državni prvak do 9 godina i ovo mu je bila generalna proba za nastup na prvenstvu EU u Murecku. Drugo mjesto sa 6 bodova osvojio je Gabriel Katić (Šk Sesvete Agroproteinka, Zagreb), a treće Ema Kvaternik (Šk Vodnjan) sa 5½ osvojenih bodova. Dalje slijede: Vid Krešić (Šk Crikvenica) 4½, Niko Karlo Spudić (Šk Duga Resa) 4, Eros Nicholas Bestulić (Šk Vladimir Gortan) 3, Lovro Mucić (Šk Pula) 2, Swea Buchvald (Šk FERIT – Osijek) i David Fiškuš (Šk Vladimir Gortan) 1½ bod. I na ovom turniru ukupni pobjednici su nagrađeni peharom, medaljama, diplomama i slatkim poklonima. Medaljom, diplomom i slatkim poklonima nagrađena je najbolja kadetkinja Swea Buchwald, a medaljama, diplomama i čokoladama najuspješniji po kategorijama (U13 Vid Krešić i U15 Niko Karlo Spudić). Organizator, Šk Vodnjan je nagradio medaljama, diplomama i čokoladama svoje najuspješnije kadete (1. Juraj Kvaternik, 2. Miho Dvoršak i 3. Vito Dvoršak) i kadetkinje (1. Ema Kvaternik i 2. Paula Milovac).

Nakon kadeta na red su došli i seniori, koji su u večernjim satima odigrali brzopotezni turnir po švicarcu u 13 kola s tempom igre od 3 minute po igraču plus 2 sekunde dodatka. Nastupilo je ukupno 38 šahista i 1 šahistkinja iz 4 federacije (CRO, BIH, SLO i FRA) pa je turnir imao i međunarodni karakter. Najviše uspjeha imao je pulski velemajstor Nenad Ferčec, koji je skupio 12 bodova i zasluženo osvojio naslov najboljeg. Ostvario je 11 pobjeda i 2 remija te popravio rejting za +10 bodova. Drugo mjesto s 11 bodova osvojio je njegov klupski kolega, IM Miroslav Žufić, koji je također završio turnir bez poraza, ali s 2 remija više. Treći je Lovro Novosel, velika juniorska nada Šk Sveta Nedjelja, sa 9½ bodova i zarađenih +85 rejting bodova.  Dalje slijede: MK Nikola Vuković (Šk Pula) 9, Jakub Mrkaljević (Šk Vladimir Gortan) 8½, FM Emir Hadžović (BIH), FM Enrico Ghersinich (ŠK Vladimir Gortan) i FM Boris Grbac (ŠK Vladimir Gortan) 8, MK Roberto Jurman (Šk Batana) i Bruno Purini (Šk Vladimir Gortan) 7½ bodova itd.  Najuspješniji u ukupnom poretku nagrađeni su peharom, medaljama i novčanim nagradama. Medaljama i novčanim nagradama nagrađena su 3 najuspješnija veterana starija od 65 godina (1. FM Boris Grbac, 2. Đuro Rosembeker i 3. Branislav Orlović), najuspješniji junior (FM Enrico Ghersinich) i najuspješnija juniorka (Lara Nikolić). Najstariji natjecatelj (MK David Mrđen) nagrađen je medaljom i bocom pića.

Turnir je potpomognut od strane Grada Vodnjana, TZ Grada Vodnjana, Sportske zajednice Grada Vodnjana i Šahovskog saveza Istarske županije. Posjetili su ga Morena Smoljan Makragić, direktorica TZ Grada Vodnjan, koja se zahvalila mladim šahovskim nadama na dolasku u Vodnjan i poželjela im puno uspjeha te vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio, koji redovno posjećuje šahovska događanja u Vodnjanu i okolici. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Zvonimir Trošić.

Aktualnosti