Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Okrugli stol „Opadanje plodova masline“ održat će se online ovaj tjedan

 

U petak, 19. studenog 2021. godine s početkom u 14 sati održat će se online okrugli stol na temu „Opadanje plodova masline“ u organizaciji Grada Vodnjan- Dignano i Udruge Agroturist Vodnjan–Dignano.

Vodnjanština je prepoznatljiva po izuzetnoj kvaliteti maslinovog ulja.Važan dio održavanja ove kvalitete i osnovu za razvoj maslinarstva čine edukativni programi. Edukativnim programima tražimo rješenja za aktualne problem maslinara i informiramo širu javnost. Upravo do toga kako riješiti možda jednu od vrlo čestih situacija u maslinicima Istre posljednjih godina, raspravit će se na ovom okruglom stolu.

Okrugli stol moći će se pratiti putem aplikacije Teams u planiranom terminu u petak, 19. studenog, a u nastavku donosimo teme te naputak kako se prijaviti za sudjelovanje.

Program se sastoji od uvodnih izlaganja, rasprave, pitanja i zaključka. 

Uvodna izlaganja su:

  •  "Biologija i pojava gljivice  Botryosphaeria dothidea" dr. sc. Dario Ivić, rukovoditelj Odjela za biljno zdravstvo, Centar za Zaštitu Bilja, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu
  •  "Biologija i pojava mramorirane stjenice Halyomorphahalys" Maja Pintar, dipl. ing., Odjel za biljno zdravstvo, Centar za Zaštitu Bilja, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu
  •  "Iskustva u slovenskoj Istri", Dr. Maja Podgornik, Institut za maslinarstvo, Znanstveno-istraživačkicentar, Kopar
  • "Iskustva maslinarske sezone 2021",  Edi Družetić, dipl.ing.agr.

Kako bi sudjelovali na Okruglom stolu, trebalo bi se prijaviti na e-mail edukacije.agroturist@gmail.com najkasnije do četvrtka, 18. studenog 2021. godine.

Nakon prijave organizator pošalje zainteresiranoj strain link putem kojeg se može uključiti i nazočiti online Okruglom stolu. Pitanja se mogu poslati i ranije na isti navedeni e-mail, ali i uključivanjem za vrijeme same raspravenaTeams-u.

Za one koji nisu u mogućnosti sudjelovati na zakazani termin online Okruglog stola, bit će dostupan video nakon održanog događaja na YouTube kanalu GradaVodnjana-Dignano u roku nekoliko dana od održanog.