Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Vodnjanskoj špaleti dodijeljena brončana povelja

U srijedu, 30.lipnja 2021., je Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” dodijelila 8. nagrade “Suncokrete ruralnog turizma Hrvatske” najboljima u ruralnom turizmu iz cijele Hrvatske. Svečanost dodjele nagrada održana je u Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću.

Od 125 nominiranih, kandidati su nagrađeni u sedam kategorija. Nagrade su dodijeljene za najbolja turistička seljačka gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijsku (ruralnu) gastronomiju, vinski turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turističke i projekte/nositelje zaštićenih marketinških oznaka.

U kategoriji tradicijska ruralna gastronomija brončana povelja dodijeljena je manifestaciji „Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese“ te su u petak, 2.srpnja 2021., u prostorijama Turističke zajednice grada Vodnjana, Grad Vodnjan-Dignano i Turistička zajednica grada Vodnjan održali svečani prijem s predstavnicom Pršutarne i stancije Buršić, Mikelom Buršić Lisjak.

Manifestacija Vodnjanska špaleta ove je godine slavila svoje deseto izdanje. Pokretači ove gastro manifestacije posvećene vodnjanskoj špaleti jesu obitelj Buršić. Manifestacija se razvijala kroz godine i postala je prepoznatljiva u cijeloj Istri i šire. Zahvaljujući manifestaciji, koja se tradicionalno održava na uskršnji ponedjeljak, povećana je proizvodnja i potrošnja špalete, odnosno svinjske plećke. Manifestacija njeguje tradicionalne običaje vezane uz Uskrs, od pripreme i konzumacije špalete do očuvanja nekadašnjih tradicionalnih uskršnjih igara.

Manifestaciju organizira obitelj Buršić u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vodnjana. Partneri na manifestaciji su Istarska županija i Grad Vodnjan-Dignano. Ovo priznanje potvrda je uspješnosti i kvalitete ne samo manifestacije Vodnjanska špaleta, nego i priznanje radu i trudu obitelji Buršić.