Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Velika radna akcija uređenja priobalja na području Grada Vodnjan-Dignano

Turistička je sezona pred vratima i pripreme za ljeto na području Grada Vodnjan-Dignano u punom su jeku.

Nakon što je prošlog vikenda očišćen dio priobalnog pojasa u Peroju, ove su subote (12. lipnja 2021.) djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Contrada d.o.o. i Grada Vodnjana, kao i vlasnici OPG-ova i građani sa svih strana Vodnjanštine i opet zasukali rukave te u složnoj akciji nastavili s uređenjem.

Uz pomoć malčera i trimera iskrčili su i očistili zeleni pojas od perojskog Portića, preko plaža Martulina i Bođinka do Proština, da bi kupačima i rekreativcima osigurali više prostora za sigurniji i ugodniji boravak na otvorenom.

Akcijama se s trimerom u rukama odazvao i vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

- Ova je akcija pokazatelj kako se s malo sredstava, ali u dobrom i vrijednom društvu te s dobrom voljom, može učiniti jako puno za naš okoliš. Ne čistimo priobalje samo radi turista i da bi njima plaža izgledala ljepše i urednije, nego i radi naših ljudi da bi po ljeti imali gdje staviti banak u hlad, družili se, igrali karte i sakrili se od sunca, rekao je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Riječ je velikom području perojskog priobalja koje nije uređivano i košeno već 20 godina, a sudionici akcije uspjeli su ga dovesti u red u samo dvije subote. Kako je raslinje iskrčeno, tako je i pokupljen otpad koji je ono skrivalo, a počišćena je i šetnica uz perojsku plažu.

Radnim akcijama su se s malčerima odazvali Kristijan Mirković, Marijan Kancijanić, Giani Bonassin, Vedran Lenić i Daniele Manzin, a uz Edija Pastrovicchija s ručnim alatom su radili Zoran Milijašević, Aleks Ristić, Ecio Franjul, Dragan Vučerić, Dalibor Britvić s djecom, Roberto Jakovljević, Emil Ferjančić i Nenad Nešić. Logistiku su sudionicima akcije pružili i članovi SRD-a Portić.

Ovakve hvalevrijedne akcije nastavit će se i narednih vikenda, a u planu je uređenje obalnog područja prema Barbarigi te u Barbarigi. Uskoro se očekuju i ekološke akcije čišćenja našeg podmorja.

Aktualnosti