Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

PROBLEM PARKINGA U BARBARIGI: Sud utvrdio ništetnost ugovora između tvrtki B. Parking i G.U. Barbariga

Drago nam je obavijestiti javnost da je presudom Trgovačkog suda u Pazinu posl. br. P-140/2022 od 24. listopada 2022. utvrđena ništetnost Ugovora o zakupu od 15. svibnja 2013. godine, temeljem kojega je od 2013. godine pa sve do 2021. godine firma B. Parking d.o.o. nezakonito vršila organizaciju i naplatu parkiranja na području turističkog naselja Barbariga.

Podsjećamo da smo odmah po saznanju za Odluku Ustavnog suda Republike Hrvatske Broj: U-III- 885/2017 od 20. siječnja 2022. zabranili firmi B. Parking d.o.o. daljnje obavljanje djelatnosti organizacije i naplate parkiranja na području Barbarige.

Kako smo najavljivali, nismo stali samo na tome već je Grad Vodnjan-Dignano pokrenuo sudski postupak utvrđenja ništetnosti ugovora kojim je omogućavano firmi B. Parking d.o.o. obavljanje nezakonite djelatnosti organizacije i naplate parkinga na području Barbarige.

Drago nam je da je Trgovački sud u Pazinu odmah utvrdio ispravnost stava Grada Vodnjana-Dignano i da je prvostupanjska presuda donesena u vrlo brzom roku od 5 mjeseci od dana podnošenja tužbe.

Protiv citirane presude B. Parking d.o.o. i G.U. Barbariga d.o.o. imaju mogućnost podnijeti žalbe o kojima odlučuje Visoki trgovački sud Republike Hrvatske, s time što Grad Vodnjan-Dignano očekuje da će navedeni sud, odlučujući o eventualnim žalbama, isto tako poštivati stavove Ustavnog suda RH iz odluke koju smo naprijed citirali.