Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Otvoren novi područni dječji vrtić u Peroju

Danas, 05. svibnja 2021. održano je svečano otvorenje novog područnog dječjeg vrtića u Peroju koji je službeno započeo s radom 01. travnja 2021.

Novi područni dječji vrtić u Peroju, projektiran i izgrađen prema najvišim pedagoškim, ekološkim i energetskim standardima.

Grad Vodnjan-Dignano i Dječji vrtići Petar Pan Vodnjan – Scuole dell'infanzia Petar Pan Dignano kontinuirano rade na unaprjeđenju kvalitete rada predškolskih ustanova. Stoga je otvorenje novog objekta u naselju Peroj logičan rezultat osuvremenjivanja i ulaganja u rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Izgradnja vrtića omogućena je putem uspješne prijave i provedbe projekta u sklopu natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, sektor dječji vrtići, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. Bespovratna potpora je osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna Republike Hrvatske te iznosi 7.044.040,00 HRK, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 8.934.161,89 HRK.

Realizacija ovog projekta pruža dugoročne koristi za zajednicu, posebice za mještane naselja Peroj, jer se izgradnjom novog i adekvantnog vrtića u Peroju djeci pruža kvalitetna usluga predškolskog odgoja i obrazovanja. Unutar vrtića predviđene su sveukupno tri skupine za jaslički i vrtićki uzrast, a čiji je kapacitet 52 djece. Novi područni vrtić, ukupne površine 540,39 m2, sadrži prostorije za boravak djece, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstveme i ostale radnike, gospodarske prostore te višenamjenski prostor namijenjen druženjima, radionicama i sličnim odgojno-obrazovnim programima. Projektom se također utječe i na sam razvoj Grada Vodnjan-Dignano, jer se stvaranjem boljih uvjeta za predškolski odgoj i obrazovanje doprinosi poboljšanju ukupnih uvjeta života i rada stanovništva, a samim time i poboljšanje mogućnosti razvoja sredine.

Projektant ovog dječjeg vrtića je tvrtka Singrad d.o.o., izvođač radova je tvrtka Navicoop d.o.o., dok je opremanje vrtića provodila tvrtka Fusio d.o.o. , a nadzor nad radovima je tvrtka Izoterma d.o.o.

 

 

Aktualnosti