Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

KOŠARKAŠKI KLUB OLIVA MEĐU OSAM NAJBOLJIH EKIPA U HRVATSKOJ

Iza KK Oliva iz Vodnjana još je jedna iznimno uspješna sezona čiji je vrhunac igranje ekipe dječaka u četvrtfinalu Prvenstva Hrvatske. 

Dječaci (kategorija U-13, rođeni 2008 g. i mlađi) su uz trenere Aleksandra Nišića i Erika Križanca nakon osvojenog prvog mjesta u Istarskoj ligi, gdje su ostvarili šest pobjeda bez poraza, nastavili daljnje natjecanje u Regionalnoj ligi Zapad. Kao prvoplasirani odigrali su polufinalnu utakmicu Regionalne lige gdje su najprije pobijedili ekipu KK Ri-Basketa 63:23 te nakon toga u finalu pobijedili i ekipu KK Pazina rezultatom 51:43 i time izborili poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske ponovno kao prvoplasirani.

Daljnji dio natjecanja održan je nakon dugo vremena u dvorani, gdje je Oliva imala prilike biti domaćin u osmini finala protiv ekipe KK Zapad iz Zagreba. Utakmicu od velike važnosti zbog ulaska na završni turnir F8 (8 najboljih ekipa) su uvjerljivo pobijedili rezultatom 91:23.

U četvrt finalnoj utakmici koja se održala u dvorani SŠD Dubrava 28. lipnja 2021. imali su prilike igrati s ekipom ŠK Zadar. U utakmicu su ušli s tremom i uzbuđenjem te promašili nekoliko bitnih prilika i znatno olakšali protivniku da dođe do važne pobjede. Iako je konačan rezultat bio 57:34 za ekipu Zadra, dječaci su dobili veliko iskustvo igranja utakmica protiv najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Osim velikog uspjeha ekipe dječaka U-13 ova je sezona bila jedna od najuspješnijih u povijesti kluba. Osim najstarijih dječaka i ekipe mini košarke U-9 i U-11 su sezonu završili neporaženi te postali prvaci Istarske lige.

Uz velike uspjehe ovu su sezonu obilježili i teški  uvjeti treniranja i igranja utakmica na vanjskim terenima. KK Oliva s uzbuđenjem očekuje sljedeću sezonu u kojoj će se sa svega 40-ak članova natjecati u kategorijama mlađih kadeta U-15, dječaka U-13, mini košarke U-11 i U-9. Veliki entuzijazam dvojice trenera uz podršku roditelja ne staje te ekipe nastavljaju trenirati i kroz srpanj i kolovoz. Početkom školske godine organiziraju se prezentacije škole košarke u prvim razredima OŠ Vodnjan te se pozivaju svi zainteresirani dječaci da upišu školu košarke.