Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Grad Vodnjan-Dignano i Agroturist izdali tradicionalni kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova za 2021. godinu

Grad Vodnjan – Dignano i Udruga – Associazione „Agroturist“ izdali su već tradicionalni kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova za 2021. godinu. Kako je prvo izdanje otisnuto još 2003. godine, ovim je izdanjem kalendar  postao punoljetan. Idejni začetnik i dugogodišnji urednik Franko Raguž pokrenuo je tada prvi stručni format sa detaljnim agrotehničkim tekstovima i cijenjenim stručnim suradnicima što je kasnije postalo standardom koji je zadržan i do današnjeg izdanja. Od prvog izdanja promovira bogatu kulturu i tradiciju područja Grada Vodnjana što ga čini cjelogodišnjim promotorom, dok iz mjeseca u mjesec okrećemo njegove živopisne stranice sa prekrasnim fotografijama Vodnjanštine. Kalendar obuhvaća aktualnosti, teme i informacije koje su vezane uz poljoprivredu, odnosno radove oko pojedinih poljoprivrednih kultura, ali i ostale teme kao što su tradicionalni gastronomski recepti na bazi autohtonih namirnica te aktualnosti minule godine te manifestacije sa područja Grada Vodnjan - Dignano. Kako ističe Gradonačelnik Klaudio Vitasović, Grad Vodnjan – Dignano je iznimno ponosan na svoj kalendar i godišnjak, a poseban doprinos istome daju njegove urednice Ester Geissa Đurić, ujedno i predsjednica udruge te voditeljica stručne službe Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio.

Kalendar i godišnjak poljoprivrednik radova za 2021. godinu obuhvaća informacije i upute vezane uz poljoprivredne radove koje opisuju suradnici: Edi Pastrovicchio, Edi Družetić, Tomislav Plavša i Franko Raguž, Dubravka Orlić Bašlin, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre te vlč. Marijan Jelenić Za prijevod i lekturu zadužena je tvrtka Atinianum d.o.o., a fotografije i design djelo su autora Danila Dragosavca i Dee Dragosavac.

Kalendar je moguće kupiti u prostorijama Turističke zajednice Grada Vodnjan -Dignano, na adresi Narodni trg 10, radnim danom u vremenu od 09 do 16 sati, po cijeni od 40,00 kuna.