Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

GRAD VODNJAN-DIGNANO DOSTAVIO PRIKUPLJENU HUMANITARNU POMOĆ U SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU

Poštovani,

Jučer, 03. siječnja,  Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan zajedno sa volonterima iz Vodnjana i Galižane dostavili su humanitarnu pomoć, odnosno prikupljenu hranu, odjeću i higijenske proizvode u potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije. Dio je to humanitarne akcije koja se u Vodnjanu, Galižani i Peroju prikupljala 30. i 31. prosinca 2020. godine. Humanitarna pomoć je u suradnji sa lokalnim vlastima i stožerima dostavljena izravno u domove obitelji na područje Grada Gline, u naselja koja su smještena u najnepristupačnijim dijelovima Banovine.

Dio humanitarne pomoći je, već ranije, dostavljen u Petrinju, Mošćenicu te naselja Knezovljani i Mečenčani. Također Grad Vodnjan-Dignano je sa ostalim gradovima i općinama u Istarskoj županiji financijski pomogao Sisačko-moslavačku županiju.

„Građani našega Grada pokazali su veliku ljudskost, solidarnost, zajedništvo i brigu za stradale ljude u potresom pogođenim područjima te se svima u ime Grada zahvaljujem na doprinosu u prikupljanju humanitarne pomoći. Posebno se zahvaljujem i svim volonterima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u Akciji prikupljanja pomoći te svima koji su sa svojim dostavnim vozilima dostavljali humanitarnu pomoć na dogovorene lokacije. Svi ste pokazali veliko srce i zato vam od srca zahvaljujem na svemu. Budimo i dalje blizu stradalima jer će im svaka buduća pomoć biti potrebna te pozivam sve građane da i dalje pomognu sukladno svojim mogućnostima“ istaknuo je Gradonačelnik Vitasović.

Obavještavamo sve građane da se humanitarna pomoć može dostaviti putem Crvenog križa Istarske županije koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave materijalne i nematerijalne pomoći za potrebe ugroženih područja Sisačko-Moslavačke županije te stoga pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje su spremne pomoći da kontaktiraju organizaciju Društva Crvenog Križa Istarske županije i da ne poduzimaju samoinicijativno aktivnosti za odlazak na ugrožena područja, već da pričekaju upute koje će biti objavljene na web stranici i društvenim mrežama Društva Crvenog Križa Istarske županije.