Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Grad Vodnjan- Dignano kontinuirano ulaže u poboljšanje pristupaćnosti službenoj web stranici

Grad Vodnjan-Dignano kontinuirano radi na poboljšanju pristupačnosti mrežnog sjedišta Grada, koje se nalazi na adresi https://www.vodnjan.hr/, na način da nastoji svoje mrežne stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske.

Grad je na svojem mrežnom sjedištu objavio Izjavu u pristupačnosti, koja je sastavljena 16. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523. Izjava je posljednji put preispitana 13.11.2020. godine, a Grad će redovito revidirati Izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.

Korisnici web stranice Grada tako mogu primijetiti novu ikonu, koja se pojavljuje u gornjem desnom kutu stranice. Takozvani Omoguru widget  u formi „čovječuljka“ olakšava osobama s teškoćama u čitanju snalaženje na samoj stranici i čini ju pristupačnijom. Klikom na ikonu pojavljuje se padajući izbornik koji nudi prilagodbe veličine slova, fonta, debljine slova, slovnog razmaka, proreda teksta i boje pozadine. Bitna značajka widgeta je dinamični OmoType koji čini ovaj alat korisnim rješenjem za osobe s teškoćama čitanja. Uz OmoType osobe s disleksijom čitaju brže, uz manje grešaka i napora. Teškoće u čitanju izrazito su individualne. Ovi alati omogućuju prilagodbu jedinstvenim potrebama svakog korisnika te čitanje čine ugodnijim i lakšim.

Aktualnosti