Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Grad Vodnjan – Dignano potpisao Ugovor o radovima na izgradnji prometnice - ceste 2 u građevinskom području gospodarske namjene Vodnjan-sjever

 

Grad Vodnjan – Dignano je ovih dana s izvođačem radova tvrtkom Cesta d.o.o. potpisao Ugovor o radovima na izgradnji prometnice – ceste 2 s komunalnom infrastrukturom Vodnjan-sjever. Time je okončan postupak javne nabave izgradnje ceste u sklopu projekta „Prometnica – cesta 2 u građevinskom području gospodarske namjene Vodnjan-sjever“, koji se financira putem Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a koji je rezultat uspješne prijave Grada Vodnjan-Dignano na natječaj ITU mehanizma - Investicije u razvoj poslovne infrastrukture i poduzetničkih inkubatora na Urbanom području Pula. U nadolazećem razdoblju očekuje se i početak radova izgradnje prometnice u Industrijskoj zoni Galižana putem projekta „Industrijska zona - Galižana - Prometnice s komunalnom infrastrukturom“, također prijavljenog na gore navedeni poziv i financiran bespovratnim sredstvima Europske unije.

Projektom je predviđena izgradnja prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom – oborinskom odvodnjom, fekalnom kanalizacijom, vodovodnom mrežom, javnom rasvjetom i elektrotehničkom instalacijom. Ugovorena vrijednost radova iznosi 3.544.000,80 kn (bez PDV-a). Za predmetnu je investiciju osigurano bespovratno sufinanciranje sredstvima Europske unije u iznosu od 85%. Krajnji rezultat projekta je izgradnja 5.170,00 m² prometne površine kroz Poslovnu zonu Vodnjan-sjever. Izgradnjom prometnice i infrastrukture u Poslovnoj zoni Vodnjan-sjever stvoriti će se nužni uvjeti za daljnji razvoj poslovanja poduzetnika i povećanje zaposlenosti jer će pristupačnost utjecati na povećanje popunjenosti zone i aktivnosti postojećih korisnika iste.