Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

Vraća nam se „Vodnjansko ljeto 2021.“!

 

Kako i tradicija nalaže, ciklus ljetnih događaja na Vodnjanštini počinje u srijedu vatrama Svetog Ivana na središnjem trgu te mnogim drugim popratnim sadržajima za sve generacije.

Ovogodišnje izdanje „Vodnjanskog ljeta“ bit će nešto drugačije od onih na kakve smo navikli. Ali savim je sigurno da se trudimo stvoriti trenutke opuštanja i zabave za sve Vas! Iako zbog epidemioloških mjera i limitiranog broja posjetitelja, kojeg se moramo pridržavati uslijed situacije s pandemijom, nismo u mogućnosti planirati na dugi rok unaprijed, to nikako ne znači da odustajemo od većeg broj događanja tijekom cijelog ljeta, na različitim lokacijama. Informacije o događajima i manifestacijama diljem Vodnjanštine bit će pravodobno objavljene.

Tradicionalno otvaranje „Vodnjanskog ljeta“ održat će se u srijedu 23. lipnja 2021. godine u večernjim satima na Narodnom trgu, s vatrama Sv. Ivana.

Program počinje u 20.30 sati u galeriji „Loggia“ u sjedištu Zajednice Talijana Vodnjan, gdje će se održati otvorenje izložbe radova keramičke grupe ZT Vodnjan.

Glazbeni dio programa počinje u 21 sat sa sastavom ˝In vino veritas˝.

O običaju paljenja vatri na Svetog Ivana i vodnjanskoj tradiciji, njihovom značenju i simbolici kroz stoljeća, ispričat će nam vrijedni Ivona i Šandor na njihov jedinstven i simpatičan način. Bit će, naravno, upriličeno i preskakanje plamena, kako su to nekada činili predstavnici svih vodnjanskih „contrada“.

Neizostavni dio manifestacije je i degustacija tradicionalnih proizvoda lokalnih OPG-ova, obilazak Ekomuzeja „ISTRIAN DE DIGNAN“ te uživanje u njihovim autohtonim delicijama.

Pozivamo i molimo sve sudionike i goste da se pridržavaju epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi. Prilikom dolaska gosti će dobiti upute na koji način uživati u jedinstvenoj čarobnoj atmosferi Ivanjskih vatri, ujedno poštujući epidemiološke mjere.