Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

Jedinstveni upravni odjel

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo i zaštitu okoliša

Odsjek za za komunalne poslove, prostorno uređenje i gradnju

  • tel. 052/512-453
    e-mail: gordana.kliman.delton(at)vodnjan.hr                                                                               

Komunalni redari 

PROJEKTNI EKO TJEDAN U OSNOVNOJ ŠKOLI VODNJAN

U OŠ Vodnjan -  SE Dignano održao se projektni eko tjedan u razdoblju od 25. do 29. travnja. Ideja projektnoga tjedna krenula je od voditeljice školske zadruge, učiteljice geografije, Goranke Benić. Učiteljica Goranka motivirala je ostale učitelje škole te zajedničkom suradnjom učenika, roditelja i učitelja osmišljene su brojne kreativne radionice na kojima su učenici bili vrlo učinkoviti i kreirali različite predmete.

Zasigurno jedna od fizički najzahtjevnijih radionica bila je izrada vanjske učionice. Naime, naši su učenici započeli rad na paletama koje će pretvoriti u klupe te će se koristiti kao vanjske učionice. Dio starih stolica naučili su reciklirati i uredili ih za novu učionicu robotike. U realizaciji te radionice bili su  uključeni svi učenici viših razreda. Idejni kreatori   bilo je  nekoliko učenika sedmih razreda  pod vodstvom jednog učenika osmog razreda i kućnog majstora. Zahvaljujemo se Dragi Marjanoviću za nabavu, Albertu za donaciju, agrariji Zlata, željezari Ferramenta iz Vodnjana, te Milanu Muškoviću na dostavi paleta do škole. Mladi tehničari sa učiteljem tehničke kultute  Milanom Dobrilovićem, također su se uključili u izradu namještaja, a planiraju i nastavak projekta.      

Radionica oslikavanja platnenih torbi iznjedrila je mnoštvo kreativnih  torbi na koje su učenici pisali frazeme koje su prikazali i prigodnim crtežima. U pomoć pri oslikavanju torbi pozvali smo i korisnike Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula te zajedničkim smo snagama oslikali preostali dio platnenih torbi.

Učenici 2. b razreda su sa svojom učiteljicom Marijanom Ćurt ugostili inženjerku agronomije Vedranu Kalac. U ugodnoj atmosferi upoznali su mnoge biljke našega podneblja te način na koji ih mogu koristiti. Nakon što su čuli mnoštvo korisnih informacija, naučili su kako pravilno posijati biljke i brinuti se o njima. Učenici su uživali u kreativnome predavanju i s nestrpljenjem čekaju da niknu njihove posijane biljke.

Učenici prvih i drugih razreda imali su književni susret s piscem, i to s učiteljicom razredne nastave u našoj školi, Sanjom Pereša koja je prezentirala svoju dječju slikovnicu Jesen u šumi. Književni susret organizirala je knjižničarka Maja Damijanić.

U organizaciji POU-UPA Vodnjan-Dignano učenici nižih razreda uživali su u sjajnoj predstavi Teatra Naranča Reciklomen. Glumci su kroz pjesmu i humor približili učenicima problematiku rješavanja otpada.

Učenici 5. a i 5. b razreda su sa svojim razrednicama, Eminom Kostović Biasiol i Martinom Špehari i Helenom Pola iz Eko muzeja pekli focaccio sa začinskim biljem koji je nestao u trenu čim je izvađen iz pećnice.Radionicu o začinskom bilju održala je u ime Eko muzeja,Helena Pola u školskom aromatičnom vrtu.

Predavanje udruge Zelena Istra o održivom razvoju održano je u osmim razredima. Predavanje je organizirala učiteljica Vedrana Keteleš.

Sve aktivnosti koje su se odvijale tijekom projektnog tjedna mogu se pogledati na ovoj poveznici padleta

https://padlet.com/gorankabenic/gf7v8uypltjl4qtt

Polaznici učeničke zadruge Ulika proveli su istraživanje na temu Koliko hrane bacamo? pod vodstvom voditeljice zadruge Goranke Benić te istraživanje su prikazali u obliku kratkog videa.

https://www.canva.com/design/DAE-mcKhYVo/pofrSl1y0Ow1CrND3z5eEQ/watch?utm_content=DAE-mcKhYVo&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Brojne kreativne radionice rezultirale su predivnim proizvodima koje ćemo izložiti za Dan škole 17. Lipnja u dvorištu škole, neke i kontinuirano koristiti u našem radu. Zajednička suradnja učenika, roditelja i učitelja imala je za rezultat poučan i nadasve kreativan projektni tjedan u čijim ćemo rezultatima uživati i nadalje. Naši su učenici stekli brojna znanja i kompetencije koje će im pomoći u daljnjemu radu, ali i u svakodnevnome životu.

Aktualnosti